Zamieszczone przez aniam111
[O1] Ja się już w tych przeglądach pogubiłem...
Zwiń
X
-
[O1] Ja się już w tych przeglądach pogubiłem...
Chciałbym Was prosić o pomoc w rozkminieniu tematu przeglądu po 70 tys (to się chyba nazywa inspekcja roczna);
Moje auto to O1 ASV z 2004 r. Mam teraz na szafie 71900 i komp zaczął mi wyświetlać service. W tej chwili zgodnie z kompem mam do przeglądu 1100 km. A zgodnie z książką serwisową kolejny przegląd wypada mi przy stanie licznika 76 tys. I tu mam pierwsze pytanie - mam jechać za 1 tys km, czy mogę spokojnie przejeździć te 4 tys i dopiero wtedy udać się do ASO?
Druga sprawa, to czynności jakie się wykonuje przy tym przeglądzie po 70k? Wiem na pewno, że do wymiany idzie olej+filtr. Czy poza przejrzeniem samochodu wymieniają obligatoryjnie jakieś elementy? Dodam, że płyn hamulcowy miałem zmieniany 10k temu.
Z racji tego, że zawsze jeżdżę do ASO ze swoimi częściami, chciałby dowiedzieć się co powinienem nabyć?
Z góry dzięki za pomoc.Były:
Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
Jest:
Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km
-
-
IMO zrobiłeś ostatni przegląd przy 58 tys. i został komp zresetowany i stąd kolejny jest za 15 tyś. - wychodzi przy 73 tyś.
Jak tak faktycznie było, to albo pojedziesz równo przy 73 tyś . albo lekko poczekasz i zrobisz przy 75tyś - z tego co pamiętam teraz jedynie olej + filtr i może jakiś przeciwpyłkowy + ogólne przejrzenie całego auta (zawiecha, hamulce itp)
Z cześci wychodzi że powinieneś wziąść olej+filtr i ewentualnie jeśli zmieniasz p.pyłkowy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Lukas81Druga sprawa, to czynności jakie się wykonuje przy tym przeglądzie po 70k?
Polecam lekturę.
Komentarz
-
Komentarz